Aqua-Joggen, werken aan uw figuur en conditie door gerichte spierversterkende oefeningen

Trainen in het water (Aqua – Joggen) wordt steeds populairder; niet alleen maar alternatieve training bij een blessure, maar ook als een aanvullende trainingsvorm. Aqua – Joggen is een combinatie van water –atletiek en fitness op stimulerende muziek.

Het grote voordeel van Aqua - joggen is dat er geen schokbelasting optreedt, die wel optreedt bij gewoon lopen. Juist deze schokbelasting is vaak verantwoordelijk voor blessures en overbelastingsverschijnselen. De weerstand in het water is hoger waardoor je meer kracht moet zetten als dat je gewoon gaat lopen. Aqua -joggen is eigenlijk een specifieke krachttraining m.b.t. het lopen. Aqua – joggen is drijvend lopen, geen grondcontact. Gedeeltelijk kan dit af en toe opgevangen worden door wel met bodemcontact in het water te lopen, waardoor de voetafwikkeling en afzet zoveel mogelijk op elkaar hetzelfde blijven. Ook doet u aan spierversterkende oefeningen voor de buik, billen en benen en armen. Daarbij maakt u gebruik van verschillende materialen om de weerstand van het water optimaal te benutten.

Door de grote weerstand die elke beweging in het water krijgt vindt er een veel grotere calorieverbranding plaats dan bij de zelfde beweging op het droge. Een half uur bewegen in het water is vergelijkbaar met anderhalf uur dezelfde oefeningen doen buiten het water.

Aqua-Joggen is geschikt vanaf 18 jaar, u kunt altijd meedoen in uw eigen tempo. Door de trainingsmethode is het voor beginners heel makkelijk aansluiting te vinden bij de groep, gevorderden bepalen zelf hoe hoog hun inspanningsniveau ligt. Onder begeleiding van professionele sportinstructeurs. Stimulerend en gezellig!

Prijzen
Inschrijfgeld eenmalig € 5,50
12 badenkaart  € 82,00
Losse les/proefles  € 8,00

Wilt u een proefles afspreken neem dan telefonisch 077-466 1797 contact met ons op of stuur een mailtje naar info@simonshoek.nl.

Lestijden

Dinsdag van 20.00 tot 21.00 uur, donderdag van 09.30 tot 10.30 uur.