EasySwim: Zwemplezierles op z'n best!

Wij staan garant voor een speelse en kindvriendelijke manier van leren zwemmen, met daarbij veel aandacht voor deskundige begeleiding van de kinderen en een goede communicatie naar de ouders. Wij bieden uw kind een veilige zwemles in een fijne en vrolijke sfeer zodat uw kind optimaal leert. Plezier en leren gaan hand in hand op weg naar zwemveiligheid!

Ons uitgangspunt is dat er op een meer effectieve en efficiënte, dus snelle manier wordt geleerd. (Al spelend ervaren). Het zwemonderwijs moet worden gezien als een proces waarbij het er ons om gaat dat het kind op zijn eigen manier van voortbewegen in een vertrouwde omgeving zich veilig voelt in het water. Bij EasySwim gaat het om veiligheid en afstemming op de huidige zwembaden.

Kinderen kunnen bij ons starten vanaf ongeveer 4 – 4,5 jaar en zij zwemmen in een vaste lesgroep van maximaal 8 tot 9 kinderen. Wij zijn een voorstander van het volgen van de nieuwste ontwikkelingen m.b.t. het zwemonderwijs. Mede daardoor zwemmen alle kinderen tijdens onze zwemlessen met een EasySwim-drijfpakje als hulpmiddel. Dit i.p.v. andere drijfmiddelen zoals kurkjes of vleugels. Het EasySwim-drijfpakje bevordert het ontwikkelen van het watergevoel en verhoogt de beweeglijkheid van de kinderen waardoor leren zwemmen, makkelijker, sneller en met meer plezier gaat.

Prijzen
Inschrijfgeld eenmalig  30,00
24 lessen, 2 maal per week les, van 30 minuten (beginners) 138,00
12 lessen, 1 maal per week les, van 60 minuten   138,00
Proefles eenmalig  7,75
Diplomageld   20,00

Lestijden

De kinderen zullen starten met twee keer in de week een les van 30 minuten. Dit om de kinderen goed watervrij te maken en herhaling is belangrijk voor de kinderen. De combinatie dagen zijn dan maandag + donderdag of dinsdag + vrijdag. Afhankelijk van de vorderingen in de lessen wordt er overgegaan naar één keer in de week één uur les. Dit gebeurt altijd binnen de 12 weken.

Als ze richting het diplomazwemmen gaan, gaat uw kind 2 keer in de week één uur zwemmen. Dit gebeurt altijd in goed overleg met u. De lesdagen en -tijden zijn:

Lesdagen Tijden
Maandag  15.45 tot 17.45 uur 
Dinsdag   15.45 tot 17.45 uur 
Donderdag 15.45 tot 17.45 uur 
Vrijdag 15.45 tot 17.45 uur 

Op zaterdag van 10.00 tot 11.00 uur is er het oefenuurtje van het ABC-zwemmen.

Oefenuurtje

Kinderen die bij ons op zwemles zitten, mogen op zaterdag van 10.00 tot 11.00 uur gratis met één ouder of begeleider komen zwemmen. Wij signaleren van kinderen die regelmatig ons oefenuurtje bezoeken, dat ze harder groeien in de zwemles. Tijdens het oefenuurtje is er altijd een lesgever aanwezig. Wij bieden u dit oefenuurtje aan i.p.v. een kijkles.
Het is tevens mogelijk dat u als ouder een jonger broertje of zusje alvast meeneemt (4,50 per keer) om hem/haar kennis te laten maken met ons zwembad en het water. Dit is heel leerzaam en een goede voorbereiding voor de zwemles. Neem wel zelf zwemvleugels mee.