7 tips voor een succesvolle eerste kampeervakantie

Merkt u dat u steeds meer behoefte heeft aan rust en natuur tijdens vakantieperiodes. Dat u juist oplaadt van eenvoud en een fijne basis in plaats van het aftikken van verre bestemmingen en bezienswaardigheden. Dan is de kans aanwezig dat de optie kamperen door uw gedachten flitst. We kunnen u nu gaan overtuigen dat kamperen fantastisch is, maar uiteindelijk moet u dit toch echt zelf ervaren. Daarom een paar handige tips van ons, die u helpen om een goede start te maken bij uw eerste kampeeravontuur:

Leen kampeerspullen

Betalen voor een kampeerplek is vrijwel altijd goedkoper dan overnachten in hotels. Toch is de eerste keer kamperen een behoorlijke investering, want een kwalitatieve tent, een caravan, een camper, bedden, slaapzakken, zitstoelen, een tafel en een kooktoestel kosten allemaal geld. Terwijl u er nog niet helemaal zeker van bent of u kamperen nou écht wel zo leuk vindt! Daarom raden wij aan, indien u de mogelijkheid heeft, om spullen te lenen/huren bij uw eerste kampeeravontuur. Dan kunt u aan het campingleven proeven, maar heeft u geen investeringen gedaan waar u later spijt van heeft.

kampeerspullen

Shop uw kampeeruitrusting in het najaar

Dit is een aanvulling op de vorige tip. Na de zomerperiode is er vaak uitverkoop, waardoor je kampeerspullen voor een mooie prijs op de kop kunt tikken. En het najaar is tevens het moment om Marktplaats in de gaten te houden op het gebied van kampeerspullen.  

Bepaal hoeveel luxe u nodig heeft

Kamperen betekent niet persé dat u in een tent moet liggen. Er zijn tegenwoordig veel meer opties. Naast een caravan, een camper of een vouwwagen bestaat al jaren het glamping concept. Dit is de benaming van kamperen met luxe. Op camping de Simonshoek bieden we deze optie ook met onze Safaritent Deluxe en de kampeertonnen. Zo is onze safaritent voorzien van bedden, een eigen badkamer met toilet, een keukenblok en een eigen terras. En ook de kampeertonnen hebben alle basisvoorzieningen voor een ontspannen verblijf. U bepaalt dus zelf hoe uw kampeerervaring eruit ziet en hoe ver u terug wilt naar de basis 😉.

Kampeerton (5)

Test uw uitrusting

Daar bedoelen we voornamelijk het opbouwen van de tent en het installeren van de caravan mee. Dit kan de eerste keer tegenvallen en irritatie veroorzaken, maar oefening baart kunst. Met een beetje ervaring op zak, voorkomt u dat uw eerste vakantiedag stressvol begint. Bouw daarom de tent thuis al een keer op in de tuin of draai de poten van de caravan uit, zodat u weet hoe het voertuig stevig staat. Dan komt het op de camping helemaal goed. Op onze camping helpen wij onze gasten ook graag een handje mee bij aankomst, zodat het genieten voor u zo snel mogelijk kan beginnen. Ben wel tijdig aanwezig op de camping voor de opbouw. In het donker wordt namelijk alles een beetje lastiger.

tent (2)

Investeer in goede bedden

Het zou zonde zijn als uw hele kampeerervaring gebaseerd is op het hebben van een slecht bed. Terwijl u in veel gevallen zelf invloed heeft op de aanschaf. Als u ergens niet op moet besparen, dan is het de kwaliteit van uw matras of luchtbed. Dit voorkomt een slechte nachtrust, een slechte houding en een slecht humeur. Na een slechte nacht is alles minder leuk, terwijl kamperen juist een heerlijk avontuur moet zijn. Dus zorg ervoor dat u prettig kunt liggen.

Zorg voor warme kleding

In de zomer is de kans op warm weer in Nederland natuurlijk het grootst. Toch kan het ’s avonds en ’s nachts flink afkoelen. Buiten de zomerperiode is dit sowieso het geval. Zorg daarom dat u voldoende warme kleren meeneemt. Dan kunt u in de avonduren lekker lang buiten blijven zitten en genieten van de avondstilte en natuurgeluiden om u heen. Kaarsen en lichtjes maken het plaatje helemaal compleet. Dit is de échte charme van kamperen!

Check de voorzieningen op de camping

Bekijk de website aandachtig, zodat u weet wat de voorzieningen op de camping zijn. Zo weet u wat er allemaal al aanwezig is én wat u op de meeneemlijst moet zetten. Zo voorkomt u als zonaanbidder bijvoorbeeld dat u een hele week op een camping met enkel schaduwplekken staat. En je hebt vooraf al boodschappen gedaan, omdat u weet dat er geen campingwinkel aanwezig is. Het is zonde als uw verwachtingen en de realiteit niet overeenkomen met elkaar. Benieuwd naar de faciliteiten van camping de Simonshoek? Je vindt ze hier.

We hopen dat deze tips u op weg helpen bij de voorbereidingen op uw eerste kampeervakantie. Graag laten we u op onze camping proeven aan een eerste kampeerervaring, en ook ervaren kampeerder zijn uiteraard van harte welkom. Benieuwd naar de kampeermogelijkheden op onze camping? Bekijk ze hier en boek direct uw vakantie om nooit te vergeten.