Recreatie

Huur een elektrische fiets of E-chopper bij Electric Center

Bij Electric Center Meijel kun je terecht voor de verhuur van elektrische fietsen en E-choppers, waardoor je de prachtige omgeving van Meijel op een milieuvriendelijke en ontspannen manier kunt verkennen. Daarbij kun je zelf de route bepalen of gebruik maken van een bestaande route.

https://electric-centermeijel.nl/ 

En dagje vissen of kanovaren bij Peelpaviljoen Onze Stek

Bij Peelpaviljoen Onze Stek kun je genieten van vissen en kanovaren. Het paviljoen ligt aan een prachtig viswater, waar je kunt ontspannen en je hengel uit kunt werpen terwijl je omringd wordt door de natuur. Voor liefhebbers van avontuur biedt Onze Stek ook de mogelijkheid om per kano het kanaal van Deurne te verkennen, een unieke ervaring die je dichter bij de natuur brengt en je de kans geeft om het gebied op een andere manier te ontdekken.

https://peelpaviljoenonzestek.nl/

kanovaren

Recreëren doet u bij de Heere van Meijel

Huur een voertuig en ontdek de peelomgeving op wielen. De Heere van Meijel biedt een breed assortiment aan voertuigen, waaronder swingtrikes, trabantjes, fatmaxen, legerjeeps, e-choppers en snorfietsen. Daarnaast hebben zij een aantal toffe spelvarianten waarbij interactief kennis maakt met de geschiedenis van Meijel.

https://deheerevanmeijel.nl/

Suppen op het kanaal van Deurne bij Whatsup

Ga de uitdaging aan en ontdek de sensatie van suppen op het kanaal van Deurne. Stap bij Whatsup op een suppboard en ontdek het kalme water en dit verborgen stukje natuur in Meijel. Of je nu een ervaren avonturier bent of gewoon op zoek bent naar een stoere (groeps)activiteit. Whatsup biedt de perfecte setting voor een onvergetelijk avontuur.

https://www.whatsupoutdoor.nl/

Bezoek bezoekerscentrum de Peel

Ontdek de pracht van natuurgebied de Groote Peel vanaf het bezoekerscentrum in Ospel. Voor kinderen zijn er speciale activiteiten en speurtochten om de natuur op een leuke manier te verkennen. Of verken op eigen tempo de fiets- en wandelroutes die starten bij het bezoekerscentrum en geniet van de rust en stilte van het gebied. Ontspan na je avonturen in de horeca met een drankje en lokale lekkernijen of breng een bezoek aan de winkel voor souvenirs en natuurproducten. Bezoekerscentrum De Peel is hét startpunt voor een mooie dag in het prachtige natuurgebied.

https://www.staatsbosbeheer.nl/uit-in-de-natuur/locaties/buitencentrum-de-pelen

Beklim de kerktoren van Meijel

De kerktoren van Meijel is niet zomaar een toren; het is een icoon dat uitnodigt tot avontuur en het ontdekken van een . Vanaf de top kun je genieten van een adembenemend uitzicht op het pittoreske landschap van Meijel en omgeving. Het beklimmen van de toren is een unieke ervaring die je niet alleen fysiek uitdaagt, maar ook emotioneel verbindt met de rijke geschiedenis van de stad.

https://www.kerktorenbeklimmen.nl/

kerktoren beklimmen

Shoppen in Panningen, Deurne, Roermond, Weert, Venlo of Eindhoven

Ontdek levendige winkelcentrums binnen handbereik van Meijel, zoals die in Panningen, Deurne, Roermond, Weert, Venlo en Eindhoven. Geniet van een dagje uit vol winkelplezier, culinaire verwennerij en familie-entertainment. Verken de diversiteit aan winkels, proef lokale lekkernijen en beleef een heerlijke dag op deze fijne plekken.

https://www.thuisinpanningen.nl/
https://www.dasmooideurne.nl/
https://www.weareroermond.com/
https://www.metonsinweert.nl/
https://www.venloverwelkomt.nl/
https://www.thisiseindhoven.com/nl

Ontdek de Kasteeltuinen in Arcen

Ontdek de betoverende Kasteeltuinen in Arcen met prachtige thematische tuinen en een historisch kasteel. Kinderen kunnen genieten van diverse speeltuinen en waterpret. Het hele jaar door worden er verschillende evenementen en activiteiten georganiseerd, zoals tuinfestivals en concerten. Sluit je bezoek af met winkelen in de souvenirwinkels of dineer in een van de gezellige restaurants. Een dag in de Kasteeltuinen van Arcen wordt een heerlijke dag voor het hele gezin!

https://www.kasteeltuinen.nl/

Bezoek het Limburgs Museum in Venlo

Het Limburgs Museum is een museum gelegen in Venlo, Nederland. Het museum richt zich op de geschiedenis, kunst en cultuur van de provincie Limburg. Het biedt tentoonstellingen en programma's die de diverse aspecten van Limburgs erfgoed belichten, van archeologie tot moderne kunst en van regionale tradities tot hedendaagse ontwikkelingen. Het is een plek waar bezoekers kunnen leren over de Limburgse geschiedenis en cultuur.

https://www.limburgsmuseum.nl/

Duik in de geschiedenis van WO2 bij Oorlogsmuseum Overloon

Het Oorlogsmuseum Overloon, officieel bekend als het Nationaal Oorlogs- en Verzetsmuseum, is gelegen in Overloon, Nederland. Het museum is gewijd aan de Tweede Wereldoorlog en richt zich specifiek op de gebeurtenissen in Nederland tijdens die periode. Het is een belangrijke plek om het verleden te begrijpen en te herdenken, en het biedt een educatieve en indrukwekkende ervaring voor bezoekers van alle leeftijden.

https://www.oorlogsmuseum.nl/

Een dagje dolle pret bij Toverland

Toverland is een magisch pretpark voor iedereen, met leuke attracties en shows voor jong en oud. Ontdek spannende achtbanen, betoverende sprookjes en een spetterend waterparadijs. Geniet van lekker eten en maak herinneringen die u nooit zult vergeten!

https://www.toverland.com/

Toverland 1

Geniet van een dagje sloepvaren in Kessel

Op 20 minuten rijden van Meijel ligt Kessel, een prachtig dorpje gelegen aan de Maas. Een heerlijke plek om te wandelen, te genieten van de natuur en het mooie uitzicht. Sloepverhuur Limburg maakt het mogelijk om online een sloep te huren. Zo kunt u een dag(deel) genieten op het de Maas. Voor het huren van een sloep heeft u geen vaarbewijs nodig.

https://sloepverhuurlimburg.nl/

Bezoek Kasteel Keverberg in Kessel

Bij Kasteel Keverberg in Kessel kun je rondleidingen volgen om meer te leren over de geschiedenis en architectuur van het kasteel. Vanaf de kasteeltoren heb je een mooi uitzicht over de Maas en de omgeving. In het café en restaurant kun je lekker eten en drinken met uitzicht op de rivier. Er is van alles te zien en te doen voor alle leeftijden bij Kasteel Keverberg.

https://kasteeldekeverberg.nl/

Ontspannen bij Thermaalbad Arcen

Bij het thermaalbad in Arcen kun je ontspannen en genieten in warm water. Je kunt zwemmen in de binnen- en buitenbaden en heerlijk relaxen in sauna's en stoombaden. Ook kun je jezelf verwennen met massages en andere wellness-behandelingen. En vergeet niet om in het restaurant iets lekkers te eten of te drinken na je ontspannen dagje.

https://www.roompot.nl/wellness/thermaalbad/

Lekker ontdekken In het Toon Kortoomspark Griendtsveen

Het Toon Kortooms park is een recreatiepark midden in de Peel gevestigd op de plek waar vroeger Toon Kortooms woonde. Verwonder je over de rijke geschiedenis van de Peel en de Peelwerkers. In deze natuurlijke omgeving geniet u van een blotevoetenpad, een restaurant, een proeflokaal, een expeditieruimte en museum.

https://www.toonkortoomspark.nl/

Ontdek de magiewereld bij Mindmystery in Horst

Mind Mystery in Horst is een interessante attractiepark waar je de wereld van illusie en mysterie kunt ontdekken. Je vindt er interactieve tentoonstellingen, optische illusies en magische shows die je zintuigen prikkelen. Bezoekers kunnen deelnemen aan activiteiten die je laten nadenken over de kracht van de geest en je perceptie uitdagen. Het is een leuke en leerzame ervaring voor jong en oud. Een plek waar je je kunt verbazen en verwonderen.

https://www.mindmystery.nl/

Mind Mystery 1

Avonturieren bij Klimpark Funforest in Venlo

Fun Forest Venlo is een avonturenpark gelegen in de bossen bij Venlo, waar bezoekers kunnen genieten van verschillende klimactiviteiten tussen de bomen. Het park biedt diverse parcoursen met uitdagende obstakels en ziplines op verschillende hoogtes en moeilijkheidsgraden. Bezoekers kunnen hun grenzen verleggen en hun vaardigheden testen terwijl ze door de boomtoppen navigeren. Het is een leuke activiteit voor zowel individuen als groepen, zoals families, vriendengroepen en bedrijfsuitjes.

https://www.funforest.nl/fun-forest-venlo

Beklim Belfort Vossenberg

Het beklimmen van het Belfort is als een reis door de tijd en de natuur. Op elke verdieping ervaar je een stukje geschiedenis van de omgeving, de turfwinning en de oorlog. Vanaf de top, 22 meter hoog, kijk je uit op de prachtige natuur van de Peel, een hoogtepunt voor iedereen die het natuurgebied bezoekt.

https://belfortvossenberg.nl/

Belfort De Vossenberg