Mooie fietsroutes vanuit Meijel

Voor fietsliefhebbers is de Simonshoek in Meijel een ideale uitvalsbasis om de omgeving te verkennen op twee wielen. Met een uitgebreid netwerk van fietspaden en routes slingert u door bossen, uitgestrekte velden en mooie landschappen. Fietsers kunnen zich verheugen op een gevarieerd aanbod van routes, variërend van korte tochten geschikt voor gezinnen tot langeafstandsroutes voor de meer ervaren fietsers.

In de hele regio vindt u een fietsroutenetwerk met genummerde knooppunten. Dit eenvoudig bewegwijzerde systeem biedt u als fietser eindeloos veel routemogelijkheden. De fietsroutes nemen u mee naar interessante musea, oude hoeves, prachtige kastelen maar ook laten ze u de rijke geschiedenis van de dorpen en steden beleven. Bij de receptie van camping de Simonshoek kunnen we u alles vertellen over fietsroutes en knooppuntroutes door de omgeving. Hieronder vindt u al een aantal fietstochten en vertellen we over het grootste fietsevenement van het jaar in de regio.

Fietsvierdaagse de Peel

Fietsvierdaagse de Peel is een jaarlijks terugkerend fietsevenement dat plaatsvindt in de Peelregio, gelegen in de provincies Limburg en Noord-Brabant in Nederland. Het is een populair evenement waar fietsliefhebbers van alle leeftijden aan deelnemen. Tijdens de Fietsvierdaagse de Peel worden er gedurende vier dagen verschillende fietsroutes aangeboden door de prachtige landschappen en pittoreske dorpen van de Peel. De routes variëren in lengte en moeilijkheidsgraad, waardoor zowel recreatieve fietsers als meer ervaren wielrenners aan hun trekken komen.

F4D-logo-1200x1200

Eén van de startplaatsen voor de Fiets4Daagse is in Meijel en deze ligt maar op 1,2 km afstand van onze camping. Daarom hebben wij op de camping tijdens deze dagen een speciaal 55+ arrangement indien u minimaal 5 nachten bij ons blijft kamperen.

Fietsroutes richting de Peel en Noord-Brabant

Fietsroute rondom de Peel 30 km

Verken de prachtige regio rondom de Peel met deze fietsroute van 30 kilometer vanuit Meijel. Ontdek de historie en schoonheid van de Peel, met uitgestrekte veengebieden en charmante dorpen. Laat je verrassen door de lokale gastvrijheid en proef streekproducten langs de route.

gpx button   routebeschrijving button

Fietsroute rondom de Peel en richting Asten 45 km

Een boeiende fietstocht van Meijel naar Asten, waar de Peel zijn geheimen onthult. Ontdek tijdens deze fietstocht van 45 kilometer de charme van de omliggende Peeldorpen en geniet van een pauzemoment midden in de natuur óf in de plaatselijke horeca. 

gpx button   routebeschrijving button

Fietsroute door de Peel richting de Somerense Vennen 60 km

Verken de betoverende omgeving van de Peel tijdens deze fietsroute van Meijel naar de Somerense Vennen. De Somerense Vennen is een prachtig natuurgebied gelegen in de provincie Noord-Brabant. Het gebied bestaat uit een verzameling van verschillende vennen, moerassen, en heidevelden, omgeven door bosrijk gebied.

gpx button   routebeschrijving button

Fietsroutes door Peel- en Maasgebied

Fietsroute Peel en Maas 30 km

Deze fietsroute vanuit Meijel door Peel en Maas is ongeveer 30 kilometer lang en voert je langs mooie landschappen en rustige dorpen. Je geniet van weidse uitzichten en de frisse buitenlucht terwijl je ontspant op de fiets. Onderweg kun je stoppen bij gezellige tentjes of interessante plekjes, waardoor deze tocht voor iedereen een leuke ervaring is. 

gpx button   routebeschrijving button

Fietsroute vanuit Meijel de Maas met een glimp van de Maas in Kessel 45 km

Deze fietsroute vanuit Meijel door Peel en Maas gaat richting de Maas in Kessel. Verken het mooie landschap via rustige wegen. Met een lengte van 45 kilometer biedt deze tocht een perfecte mix van natuur en lekker actief bezig zijn. Onderweg zijn er genoeg mogelijkheden om te pauzeren en te genieten van de gastvrijheid van lokale eetgelegenheden en rustplekjes.

gpx button   routebeschrijving button

Fietsroute genieten langs de Maas 60 km

De fietsroute vanuit Meijel door Peel en Maas is maar liefst 60 kilometer lang en biedt een geweldige gelegenheid om de prachtige natuur en historische plekken van de regio te verkennen. Terwijl je langs de Maas fietst van Hout-Blerick tot Baarlo, word je getrakteerd op adembenemende uitzichten over het water.

gpx button   routebeschrijving button

Fietsroutes naar het Leudal en de Beegderheide

Fietsroute Leudal 30 km

De fietsroute vanuit Meijel naar het Leudal is ongeveer 30 kilometer lang en biedt een ontspannen en mooie fietstocht door het Limburgse landschap.

gpx button   routebeschrijving button

Fietsroute Leudal en Nederweert 45 km

De fietsroute vanuit Meijel via het Leudal naar Nederweert is een prachtige rit van ongeveer 45 kilometer door Noord-Limburg. Deze route is perfect als u wilt genieten van veel natuur en het platteland.

gpx button   routebeschrijving button

Fietsroute door het Leudal naar de Beegderheide 60 km

De fietsroute vanuit Meijel naar de Beegderheide via het Leudal beslaat ongeveer 60 kilometer. Terwijl je door het betoverende Leudal fietst, word je getrakteerd op weidse bossen en rustige beekjes. Na een ontspannen tocht bereik je de uitgestrekte heidevelden van de Beegderheide. Tijdens deze lange fietstocht begeeft u zich vele uurtjes in de natuur en komt u langs meerdere bezienswaardigheden. 

gpx button   routebeschrijving button

Fietsroutes naar Nederweert en Weert

Fietsroute richting Nedeweert 30 km

Deze fietsroute van Meijel naar Nederweert is een ontspannen tocht langs het kanaal af. Je fietst via het platteland naar gezellige dorpjes, ideaal voor een relaxte dag in de buitenlucht. Het is een leuke manier om de omgeving te verkennen en te genieten van de frisse buitenlucht.

gpx button   routebeschrijving button

Fietsroute richting Weert 45 km

Fietsend naar Weert over een route van 45 kilometer ontdek je het Limburgse landschap in al zijn glorie. Onderweg kun je genieten van de rustige paden die je langs prachtige bossen en vredige dorpjes voeren. Een hoogtepunt van de route is de historische stad Weert zelf, met zijn charmante pleinen en levendige cultuur.

gpx button   routebeschrijving button

Fietsroute door het Leudal naar de Beegderheide 60 km

Deze fietsroute van Meijel naar Weert is avontuurlijk. Onderweg passeer je de Roukespeel, een uitgestrekt natuurgebied dat bekend staat om zijn diverse flora en fauna. Naast het genieten van de prachtige natuur, kom je langs historische bezienswaardigheden en oude boerderijen. In Weert kun je uitrusten op een van de gezellige terrasjes en genieten van lokale lekkernijen. Vervolgens wordt weer richting Meijel gekoerst. 

gpx button   routebeschrijving button