Wandelen

Wandelen in het Noord-Limburgse Meijel en omgeving

Vanaf camping de Simonshoek loopt u rechtstreeks het Simonshoekse bos in. Hier kunt u op eigen initiatief een heerlijke wandeling maken van +/- 5 kilometer of even de hond uitlaten. De meest toegankelijke manier om de rest van de omgeving te ontdekken is door middel van knooppunten lopen. Hierbij volg je de juiste cijfers op palen in het landschap, die behoren tot de door u gekozen wandelroute. U bepaalt zo zelf de afstand die u wilt lopen en u hoeft alleen maar de knooppunten in de gaten te houden. Voor info over deze knooppuntroutes kunt u altijd terecht bij de receptie van Kampeerbos de Simonshoek. Daarnaast hebben we ook nog 3 andere prachtige wandeltochten in Meijel en omgeving voor u in beeld gebracht:

Natuurgebied De Groote Peel
Natuurgebied de Groote Peel, gelegen op de grens van de provincies Limburg en Noord-Brabant in Nederland, bestaat uit moerassen, veen en uitgestrekte heidevelden. Dit bijzondere gebied diende vroeger als turfwinninggebied. Wandelaars kunnen in de Groote Peel genieten van het uitgestrekte landschap via een netwerk van houten vlonderpaden die hen door het moeras leiden. De stilte en rust die hier heersen, gecombineerd met het mooie uitzicht, maken het natuurgebied tot een idyllische plek voor natuurliefhebbers en rustzoekers. Bekijk hier de wandeling van 5,6 kilometer vanuit het bezoekerscentrum. 

gpx button

Struinpad
Het Struinpad in Meijel is een uitnodigend wandelpad dat de natuurlijke schoonheid van het Limburgse landschap op een unieke manier toont. Dit pad, speciaal ontworpen voor avontuurlijke wandelaars, biedt een enerverende ervaring door de combinatie van onverharde paden, bruggetjes en uitkijkpunten. U wordt ondergedompeld in een wereld van rijke flora en fauna, variërend van kleurrijke bloemenvelden tot het rustgevende gekabbel van lokale beekjes. Bekijk hier de wandelroute van 13,5 kilometer.

gpx button

Leudal – Water. Wandel. Wereld
Natuurgebied het Leudal, gelegen in Midden-Limburg, kenmerkt zich met dichte bossen, beekjes en heidevelden. Het is een favoriete bestemming voor wandelaars en natuurliefhebbers. De heldere Leubeek doorkruist het landschap van beukenbossen en zeldzame plantensoorten.  Dit stukje natuur gecombineerd met de charme van historische watermolens maakt een bezoek meer dan de moeite waard. Klik hier voor een mooie, lange wandeling van 14,2 kilometer in het Leudal.

gpx button