Handige tips voor kamperen bij slecht weer

 

Kampeerliefhebbers weten dat het weer soms onvoorspelbaar kan zijn, en er is niets zo ontmoedigend als een regenachtige dag tijdens een kampeervakantie. Wat ga je doen? Geloof ons, een beetje regen hoeft geen domper te zijn op je kampeerplezier. Met de juiste voorbereiding en een positieve instelling kun je nog steeds een geweldige tijd hebben, zelfs als de druppels vallen. Hier zijn enkele tips om het beste te maken van een regenachtige dag tijdens je kampeeravontuur:

tent regen

Doe vooraf onderzoek naar leuke binnenactiviteiten

Voordat u op vakantie gaat, kunt u alvast onderzoeken welke een uitjes oplossing bieden bij een regenachtige dag. Zo zijn er in regio Noord-Limburg allerlei activiteiten die binnen plaatsvinden, zodat u zeker niet nat wordt. Wat dacht u van het Oorlogsmuseum in Overloon, de binnenspeeltuin in Weert, bowlen in Maasbree, een rondleiding bij de bierbrouwerij of een dagje welness in Arcen? En een lekkere kop koffie of lunch in de plaatselijke horeca kan ook een heerlijke uitkomst zijn!

Speel kaart- en bordspellen

Pak een stapel kaarten of je favoriete bordspel en geniet van wat quality time in uw tent, uw kampeerton of uw caravan. Spellen is op een geweldige manier om samen een leuke tijd te beleven op vakantie.

Lees een goed boek

Neem dat boek dat u al tijden wilde lezen mee op kampeervakantie. Kruip onder een deken met een warme kop thee en laat u meeslepen door het verhaal, terwijl de regen zachtjes op het tentdoek of dak tikt. Geen boek meegenomen? Kom naar de receptie van camping de Simonshoek en zoek of ruil in onze mini-bieb een boek.

kamperen boek lezen

Maak heerlijke campingmaaltijden

Gebruik de regenachtige dag als een excuus om wat tijd door te brengen in de keuken van je kampeeruitrusting. Probeer nieuwe recepten uit, maak een soepje en geniet vervolgens van een heerlijke maaltijd.

Plons in het zwembad

Als u op camping de Simonshoek verblijft, heeft u toegang tot het overdekt zwembad. Dit is een uitstekende optie voor een regenachtige dag. Neem uw zwemspullen mee en geniet van wat plezier in het water. Hier krijgt u de dag prima mee om!

Trim zwemmen 1

Ga voor een creatieve ochtend of middag

Ben jij een creatieveling? Neem wat tekenspullen of een hobbyproject mee naar de camping. Een regenachtige dag is het ideale moment om in alle rust verder te werken aan uw creatieve bezigheid.

Ontspan en geniet van de rust

Soms is er niets beters dan gewoon achterover leunen en luisteren naar het geluid van de regen die tegen het tentzeil tikt. Gebruik deze tijd om een beetje te niksen, uit te rusten en geniet van het moment.

camping slecht weer

Onthoud dat een regenachtige dag tijdens het kamperen niet het einde van de wereld is. Met een beetje flexibiliteit en creativiteit kunt u nog steeds een onvergetelijke tijd hebben te midden van de natuur, ongeacht het weer.