Kamperen in het Noord-Limburgse Meijel tijdens de Paasdagen

Het is februari en dat betekent maar één ding. De lente begint langzaamaan in zicht te komen. Pasen valt dit jaar vrijwel gelijktijdig met de start van het voorjaar. Hopelijk werken de temperaturen eind maart in ons voordeel, dan is het al maximaal genieten op de camping. Kampeerbos de Simonshoek is voor een verblijf tijdens de Paasdagen de perfecte overnachtplek met ruime en goed uitgeruste kampeerplekken voor uw caravan of camper. Vanaf ons kampeerbos heeft u volop mogelijkheden tot het ontdekken van de regio. Zeker met Pasen, een weekend waarin een heleboel lokale en regionale ondernemers leuke activiteiten en evenementen op touw hebben gezet. We hebben er een aantal voor u op een rijtje gezet:

Paasmarkt Panningen

Op Tweede Paasdag vindt in Panningen standaard de traditionele Paasmarkt plaats. Deze markt heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een fenomeen dat bekendheid geniet tot ver buiten de gemeentegrenzen van Peel en Maas. Met een indrukwekkende lengte van ongeveer drie kilometer herbergt de markt meer dan 400 kraampjes, waar de marktlieden hun assortiment aanbieden. Tijdens dit evenement zijn ook de winkels en horecagelegenheden geopend. De mega Paasmarkt in Panningen trekt jaarlijks meer dan 30.000 bezoekers, waardoor het een onmisbare ervaring is.

Pasen op de camping

Paasontbijt op onze camping of bij/van de Meijelse ondernemer

Voor onze campinggasten organiseren wij op 31 maart een paasontbijt. Aansluitend vindt de paaseierenzoektocht plaats voor kinderen en kleinkinderen t/m 11 jaar. Wij zijn erg benieuwd wie er dit jaar het Gouden Ei vindt. Reserveren voor het ontbijt en de zoektocht is wenselijk. Deelname volwassenen bedraagt €13,50 per persoon en voor kinderen rekenen we een bedrag van €6,00 per persoon.

Pasen 22 2023         Pasen 31 2023

Ook in de Meijelse horeca is het gezellig om de paasdagen door te brengen. Op enkele locaties wordt een paasontbijt georganiseerd. En uiteraard is het ook mogelijk om te genieten van lunch en diner van de reguliere kaart onder het genot van een lekker drankje. Bezoek de website van Peelpaviljoen Onze Stek, Grand-Café Goejje, De Heere van Meijel en Eetcafé de Stoep voor alle mogelijkheden. Reserveer wel tijdig, want vol = vol. Liever op de camping van de paasdagen genieten? Bij de plaatselijke bakker, slager en groentewinkel hebben ze een uitgebreid paasassortiment waar u uit kunt kiezen. Ook hier adviseren wij om tijdig uw bestelling door te geven om teleurstellingen te voorkomen.

Shoppen in Venlo, Roermond of Eindhoven

Lekker cliché, maar in veel grote steden zijn op 2e Paasdag de winkels open. Roermond, Eindhoven en Venlo hebben allemaal een woonboulevard waar u lekker kunt rondsnuffelen. Vanaf camping de Simonshoek is het slechts een half uur rijden naar uw eindbestemming, ongeacht welke stad u kiest.

Kabouterfeest in De Groote Peel

Neem op 1 april uw kleine kinderen mee naar Buitencentrum De Pelen, want er staat een bijzonder festijn op het Kabouterpad van Staatsbosbeheer te wachten! De kabouters in De Groote Peel zijn dol op feestjes, vooral aan het begin van de lente wanneer de natuur zich extra mooi laat zien. Doe mee met hun viering! Samen knutselen, luisteren naar boeiende verhalen of genieten van de muzikale klanken van de muziekkabouters. Uiteraard staat er ook iets lekkers op het programma. Meer info over het kabouterfeest in de De Groote Peel vindt u hier.

krokus pasen en voorjaar

Slaat u alle activiteiten en evenementen tijdens de Paasdagen liever over en kiest u voor een gezonde portie frisse lucht met hopelijk een klein zonnetje? Op de receptie en online vindt u vele wandel- en fietsopties in en rondom Meijel met grote- en kleine afstanden. Hoe u de Paasdagen ook besteedt, op camping de Simonshoek is het heerlijk thuiskomen op uw eigen kampeerplek in een prachtige natuuromgeving.

Zien we u ook met Pasen? Reserveer dan hier via het online boekingssysteem!